Најновије

СУСРЕТ У ЈЕКУ ХАОСА: Лукашенко и Путин се састају за 3 дана!

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко разговараће у Сочију 14. септембра о перспективама унапређења интеграционих процеса унутар Уније две земље и спровођењу заједничких енергетских пројеката, саопштено је из Кремља.

Александар Лукашенко и Владимир Путин (Фото: ria.ru)

- Током разговора планирају да разговарају о кључним питањима даљег развоја руско-белоруских односа стратешког партнерства и савезништва. Посебан фокус биће стављен на реализацију главних заједничких пројеката у трговинско-економској, енергетској и културној хуманитарној сфери, као и перспективе за унапређење интеграционих процеса унутар Уније - саопштила је прес служба руске владе, јавља ТАСС, преноси Тањуг.

Раније у току дана директор Гаспрома Алексеј Милер одржао је радни састанак с белоруским амбасадором у Русији Владимиром Семашком и белоруским министром енергетике Виктором Каранкевичем, током којег су разговарали о изгледима за сарадњу у гасној сфери. Истог дана руско Министарство саобраћаја саопштило је да је одржан састанак руских и белоруских превозника. Учесници састанка разговарали су о могућности проширења обима белоруског терета испорученог кроз руске луке.

Почетком септембра, руски премијер Михаил Мишустин и његов белоруски колега Роман Головченко састали су се у Минску. О резултатима разговора, руски министар енергетике Александар Новак изразио је наду да ће разговори између Гаспрома и белоруских компанија о испоруци гаса за наредну годину почети у блиској будућности након што Белорусија исплати свој преостали дуг од 328 милиона долара.

Поред тога, Новак је обавестио да су премијери разговарали о могућностима напајања белоруске нуклеарне електране, задуживши одговарајућа министарства да раде на питањима везаним за рад система напајања обе земље.

Шта је Трамп писао Киму? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА