Најновије

ПУТИН ОБЈАСНИО: Ово је дефиниција јаке државе

Руски председник Владимир Путин признао је да је поносан на грађане своје земље који су показали своје најбоље квалитете током пандемије вируса корона. Посебно су се, према речима шефа државе, истакли радници националног здравственог система.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Путин је истакао да у условима пандемије Русија није имала други начин осим да се „бори за живот сваке особе“.

„Од самог почетка епидемије у први план смо поставили главну вредност – живот и безбедност људи, и то је био свастан избор који намеће културна и духовна традиција нашег народа, његова тешка, а понекад и драматична историја“, рекао је председник на састанку клуба Валдај.

Владимир Путин сматра да се свет налази на прагу значајних промена, јер се „у савременом, међународном окружењу нагомилало изузетно много противречности“.

„Све ово се, наравно, очекивало. Од тренутка када је модел односа из периода Хладног рата почео да се мења. Неке земље су пожуриле да поделе колач у своју корист, наравно, искористивши крај Хладног рата. А неке су се – овде можете да наведете као пример наше горко искуство – бориле, како кажу, за опстанак, како би сачувале интегритет земље и улогу у светској политици“, рекао је шеф државе.

Пандемија вируса корона показала је да само способна држава, каква је данашња Русија, може ефикасно да делује у кризној ситуацији, нагласио је Путин.

„Одувек смо јаку државу сматрали основним предусловом за развој наше земље и опет смо се уверили да смо били у праву када смо мукотрпно радили на обнови и јачању државних институција након њиховог урушавања 90-их година. При том, јака држава се не заснива на тоталној контроли и гушењу приватне иницијативе, не заснива се ни на моц́и оружаних снага, већ на грађанима који у њу верују“, закључио је председник.

Како се Русија заштитила од хиперсоничних ракета, погледајте ОВДЕ.

Извор: Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА