Најновије

КЉУЧ У ПЕНСИЛВАНИЈИ: Ако је добије, Трамп се враћа!

Према рачуници “USA today”, три кључне државе у овом тренутку су Пенсилванија, Џроџија и Невада. Након што је Бајден осигурао Мичиген и Висконсин, званично има 264 електора, и недостаје му још шест до магичне бројке од 270. Трамп је на 214 електорских гласова, што значи да му недостаје 56 до победе.

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Ево анализе како би могао да победи Бајден, а како Трамп.

Аљаска (3 електорска гласа) ће највероватније отићи Трампу. Бајден у Невади (6 електора) има мање од 1 процентни поен предности, и она би му осигурала тријумф, али се коначан резултате можда неће знати све до четвртка поподне по нашем времену. Северна Каролина је такође неопредељена, а Трамп има предност мању од 1 процентног поена.

Ако Бајден победи у Невади, трка је готова. Трамп би за победу морао да добије Пенсилванију, Џроџију и Неваду. Бајдену и само победа у Џорџији осигурава Овални кабинет, али највећа награда је Пенсилванија, држава која даје чак 20 електорских гласова. Она би за Бајдена значила не само победу, већ убедљив тријумф, а за Трампа би значила да се фактички враћа у трку и дише Бајдену за вратом. Том Волф, гувернер Пенсилваније (демократа) рекао је да би гласови могли бити пребројани у четвртак, односно данас у току дана.

Током дана ће се знати судбина Филаделфије

Званичници у Филаделфији кажу да ће се током ноћи, тј. данас по средњеевропском времену, знати више о томе како стоје ствари између Трампа и Бајдена. Наиме, у овом округу је остало да се преброји још 120.000 гласова који су пристигли поштом, јавља ЦНН. Након тога ће бити јасније ко води у Филаделфији, односно држави Пенсилванија, која је кључна у овој великој игри званој амерички избори за председника.

Трамп добио неочекивани ударац, али оно што се дешава у једној од кључних држава најављује драматичну завршницу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА