Најновије

ВАЖНИ ПРЕГОВОРИ! Путин се састао са чланицама БРИКС-а

Председник је поновио да је у Русији регистрована друга вакцина против корона вируса "ЕпиВакКорона", као и да ће трећа бити регистрована ускоро.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин позвао је чланице БРИКС-а да удруже напоре за масовну производњу вакцине против корона вируса, преноси ТАС С.

Путин је на самиту чланица БРИКС-а рекао да је Русија развила ефикасне и безбедне вакцине против ковид-19, али да је ту и питање њихове масовне производње.

"То заправо није проблем, то је питање које тренутно морамо да решимо", рекао је руски председник и истакао да је у том погледу важно удружити напоре ради пуштања вакцине у масовну употребу међу цивилним становништвом.

Председник је поновио да је у Русији регистрована друга вакцина против корона вируса "ЕпиВакКорона", као и да ће трећа бити регистрована ускоро.

Русија је спремна да са својим партнерима из БРИКС-а разговара о њиховој производњи и употреби, додао је он.

Путин је рекао да је Руски фонд за директна улагања скопио договор са партнерима из Индије и Бразила о спровођењу клиничких испитивања вакцине "Спутњик V", док је са фармацеутским компанијама из Индије и Кине склопљен договор о отварању центара за производњу руске вакцине на територији ових земаља, и то не само за потребе тамошњег становништва него и трећих земаља.

Алијев неће преговоре о статусу Карабаха Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА