Најновије

ПАЦОВИ НАПУШТАЈУ ТРАМПОВ БРОД! Саветовао га да се одрекне "руље" пред Конгресом, а сад бежи! Ево и целог списка!

Пет Сиполони, правни саветник Беле куће, размишља о оставци, јавља ЦНН позивајући се на њему близак извор.

Пет Сиполони и Доналд Трамп (фото: Јутјуб)

О оставци је размишљао више пута од избора, али су га чланови Сената и владе позивали да остане на функцији за добробит Седињених Америчких Држава.

Иако се последњих недеља свађао с председником Доналдом Трампом, ове је недеље деловао из сенке распоређивањем Националне гарде и подстицањем Трампа да буде снажнији у својим изјавама.

Саветовао Трампа да снажније осуди “руљу” која је упала у Конгрес

Сиполони је такође био међу онима који су саветовали Трампа да би могао бити смењен с функције - путем 25. амандмана или опозива - ако снажније не осуди поступке својих присталица који су упали у зграду америчког Конгреса.

Такође се заложио за легалност стратегија које је Трамп имао са другим адвокатима, попут Рудија Ђулијанија и Сидни Пауел, као средство за оспоравање резултата председничких избора 2020. године.

"Тамо је из осећаја дужности", рекао је један извор, а други додао:

"Пет је истински јавни службеник посвећен владавини закона и својој земљи."

Не зна се ко ће бранити Трампа ако се покрене опозив. Сиполони сигурно неће.

Сиполонијев одлазак био би само још један у низу одлазака људи блиских Трампу након што је председник подржао масу која је упала у Конгрес.

Сиполони је бранио Трампа током првог поступка опозива, али гласине о његовом одступању доводе до питања ко би заступао Трампа ако се покрене и други опозив против њега. Сиполони сигурно не би био међу тим људима.

Одступање правно саветника Беле куће са дужности само је једно у низу. Трампа су већ напустили бројни саветници након што председник није снажније осудио упад масе у Конгрес. То су Мет Потингер, заменик саветника за националну безбедност, Стефани Гришам, шефица кабинета прве даме Меланије Трамп, Сара Метјуз, заменица секретара за медије, Рики Најсета, секретар за социјална питања Беле куће, Мик Малвани, специјални изасланик за Северну Ирску и бивши шеф канцеларије Беле куће, Рајан Тали, виши директор за европска и руска питања у Већу за националну безбедност, Елејн Чао, секретар за саобраћај и супруга челника сенатске већине Мича МекКонела те Бетси ДеВос, секретар образовања.

Снимак пред Капитолом, због којег су Американци побеснели, погледајте ОВДЕ.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА