Најновије

МАСК ПОЗВАО ПУТИНА НА ЧЕТ! Један од најбогатијих људи на свету поново послао интригантне твитове!

Други најбогатији човек у свету, амерички предузетник Илон Маск у суботу је контактирао руског председника Владимира Путина преко “Твитера”.

Илон Маск. (Фото: Јутјуб)

Шеф “Тесле” упитао је Путина да ли је заинтересован за конверзацију на “Клабхаусу” (Clubhouse), перспективној друштвеној мрежи која повезује људе путем аудио чета уместо објављављивањем постова о статусу или слања директних порука.

Маск је “твитовао” директно на званични налог председника Русије.

“Да ли бисте волели да ми се придружите ради конверзације на Клабхаусу?”, упитао је Путина.

Потом је пустио још једну поруку, на руском, која у преводу значи: “Била би велика част да разговарам са вама”.

Није познато зашто Маск жели да разговара са Путином, нити да ли је било некакве реакције са друге стране, пише “Фокс бизнис”, али су његове објаве на Твитеру многе заинтригирале.

Маск је ових дана прилично активан у Клабхаусу где често води разговоре са познатим личностима. Недавно је такође пристао да разговара са Кање Вестом. Ово је, међутим, први покушај разговора са неком политичком личношц́у.

Шта је “Клабхаус”

Платформа “Клабхаус” за аудио чет лансирана је мање од годину дана, у априлу 2020, и приступа јој се само уз позивницу. Покренули су је развијачи софтвера "Алфа експлорејшен".

У у децембру прошле године њена вредност процењена је на скоро 100 милиона долара, да би 21. јануара дошла до милијарду.

До сада је привукла пажњу технолошких магната попут Маска и извршног директора “Фејсбука” Марка Закерберга. Чак је скренула пажњу кинеских власти, које су је блокирале пре неколико дана. Кинески корисници од понедељка не могу да приступе апликацији, иако њен сајт није блокиран, наводи Techcrunch. com.

Ова апликација може се користити само уз помоћ “ајфона” а омогућава корисницима да слушају или започињу конверзације о низу тема, од технологије до спорта, родитељства и друго. На платформи нема постова, фотографија или видео снимака – само профилне фотографије људи и њихови гласови.

Конверзације могу бити интимне, попут телефонског разговора, или могу укључити хиљаде људи – попут конференције или предавања.

Могло би се рећи да је то једним делом подкаст, другим конференцијски позив а трећим друштвена мрежа.

Апликација “Клабхаус” је бесплатна за употребу и нема реклама – бар не засад.

Путин осуо паљбу по Американцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА