Најновије

ПУТИН ЗАГРМЕО: Русију желе да ослабе и ставе под спољну контролу!

Русија се суочава са политиком обуздавања, која је усмерена на поткопавање њених вредности и заустављање развоја земље, саопштио је руски председник Владимир Путин на седници колегијума ФСБ.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

„Суочавамо се са такозваном политиком обуздавања Русије. Није у питању природна конкуренција која је природна за међународне односе, већ доследна и врло агресивна линија, која је усмерена на поткопавање нашег развоја, да га успоре, изазову унутрашњу нестабилност, поткопају вредности које обједињавају руско друштво, и на крају ослабе Русију и ставе је под спољну контролу, као што то видимо и знамо да се дешава у неким државама на постсовјетском простору“, нагласио је шеф државе.

Како је саопштио руски лидер, Русија поседује информације да се против ње спремају провокације, везане за борбу против вируса корона.

„Знамо да се глобални задаци могу решавати само заједничким напорима. Ипак, знате да је предузимано много покушаја, и захваљујем вам на информацијама које сте предали политичком руководству земље да се планирају провокације у тој сфери“, рекао је Путин, обраћајући се руководству ФСБ-а.

По његовим речима, у иностранству је у току информациона кампања против достигнућа Русије, укључујући и у медицини.

„Против нас се води циљана информациона кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Користе се чак и апсурдне свакакве анегдотске теорије завере. Покушава се, у последње време, поставити под сумњу наша достигнућа у сфери медицине, у борби против вируса корона“, додао је он.

Међутим, по његовим речима, многи партнери Русије се врло добронамерно односе према резултатима Русије у сфери борбе против вируса корона и спремни су да сарађују са Москвом.

Руски лидер је подсетио да је Русија навикла и да је спремна за све врсте провокација.

„Покушавају да нас окују економским и другим санкцијама, да блокирају велике међународне пројекте за које смо, не само ми заинтересовани, већ и наши партнери, да се директно умешају у друштвени и политички живот, у демократске процедуре наше земље и наравно, за то активно користе инструменте из арсенала специјалних служби“, нагласио је Путин, истичући да таква политика према Русији нема перспективу.

„Спремни смо за отворени дијалог за проналажење компромисних решења најсложенијих проблема – на бази узајамног поверења и поштовања. Међутим, за нас остаје главно – суверенитет Русије, њени национални интереси, безбедност наших грађана, право нашег народа да сам одређује своју будућност. Ове вредности су основа нашег развоја и морају бити добро заштићени“, закључио је шеф руске државе.

У Русији су 2020. године спречена 72 кривична дела повезана са тероризмом, што је 25 одсто више него 2019. када је пријављено 57 таквих случајева, саопштио је Путин. Поред тога, примећена је активност око 400 агената страних служби.

Овако изгледа ваздушна битка два најбоља руска ловца Су-35 и Су-57! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА