Најновије

ТРАМП И ПЕНС ЗАКОПАЛИ РАТНЕ СЕКИРЕ? Између двојице "пријатеља" пале су тешке речи, али је то сада прошлост! (ВИДЕО)

Некадашњи потпредседник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс казао је групи конзервативаца да одржава блиске личне односе са бившим америчким председником Доналдом Трампом и открио да планира да оснује политичку организацију која ће да брани успехе њихове администрације, наводе тамошњи медији.

Доналд Трамп и Мајк Пенс. (Фото: Flickr)

Члан Републиканске партије из Индијане Џим Бенкс, који председава Републиканским комитетом, казао је за ту ТВ мрежу да су се чланови те организације састали са Пенсом у уторак у Вашингтону и говорили о плановима те странке.

Пенс наводно није изразио незадовољство Трампом због немира који су избили 6. јануара на Капитол хилу у којима је погинуло пет особа. Бенкс је истакао да нису причали о Трамповим поступцима пре избијања демонстрација.

- Говорио је врло похвално о односу са Трампом. Стекао сам осећај да разговарају често и да и даље одржавају пријатељске односе које су имали у претходне четири године - казао је Бенкс.

Пенс и Трамп наводно су разговарали два пута после инаугурације председника САД Џоа Бајдена, а однос два државника описан је као "пријатељски".

Банкс је изразио очекивање да ће Пенс бити присутнији у наредним месецима када је реч о политичком животу.

- Покренуће организацију која ће бранити успешне резултате администрације Трамп-Пенс током четворогодишњег мандата - каже Банкс.

Подсећања ради, амерички медији писали су о томе да међу два државника постоји јаз. Треба напоменути да је Пенс одбио захтев Трампа 6. јануара да поништи резултате избори пред Конгресом, а током те седнице дошло је до упада хулигана у Капитол хил.

Такође, тамошњи медији су известили после тих нереда да је Трамп наводно псовао Трампа пре протеста присталица тадашњег председника.

Према писању листа Њујорк Тајмс, Трамп је преко телефона викао и вређао Пенса.

- Можеш да будеш запамћен као патриота, или да те историја памти као п**** - наводно је Трамп рекао Пенсу, наводи ова новина позивајући се на тврдње два саговорника.

Трамп је ушао у историју као први председник у историји те земље коме се судило за опозив два пута. Први пут је био оптужен и ослобођен оптужби да је злоупотребљавао службени положај и подривао рад Конгреса у фебруару 2020, а други пут се теретио да је подстрекивао руљу да нападне Капитол Хил током седнице тог тела на ком је требало да се усвоје резултати председничких избора.

Међутим, Сенат га је ослободио и тих оптужби.

Русија спремна да преговара са свим силама да се одрекну нуклеарног и ракетног оружја! Више о томе ОВДЕ.

Извор: CNN

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА