Најновије

КОМЕРСАНТ: Путин је понудио Бајдену употребу руских војних база у централној Азији и размену података о Авганистану!

Председник Русије Владимир Путин понудио је у јуну америчком председнику Џоу Бајдену да користи руске војне базе у централној Азији за прикупљање информација из Авганистана, известио је данас руски дневник "Комерсант".

Владимир Путин и Џо Бајден. (Фото: ria.ru)

У реткој понуди током периода хладних односа између Вашингтона и Москве, Путин је 16. јуна предложио током разговора са Бајденом у Женеви да се координишу око Авганистана и руске базе у Таџикистану и Киргистану ставе у "практичну употребу", пренео је "Комерсант" позивајући се на неименоване изворе.

Лист је навео да би то могло подразумевати размену информација добијених помоћу дронова, али да америчка страна није конкретно одговорила, пренео је Ројтерс.

Раније овог месеца, Ројтерс је известио да је Бајденова администрација разговарала са Казахстаном, Таџикистаном и Узбекистаном о привременом прихватању хиљада Авганистанаца који су радили са америчким снагама и који се сада суочавају са претњама талибана, позивајући се на три извора, која имају сазнаја о томе.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је у петак да су повлачење САД и НАТО из Авганистана учинили политичку и војну ситуацију неизвеснијом, што је заузврат погоршало терористичку претњу у региону.

Чеченија стиже у Источну Херцеговину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА