Најновије

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Бајден учинио Путина најсрећнијим човеком на свету!

Колумниста америчког листа "Њусвик" Џош Хамер сматра да су САД претрпеле велики пораз по питању "Северног тока 2", а Русији поклониле победу.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Колумниста је подсетио да је бивши председник Доналд Трамп водио политику "јастребова" према Русији, иако су га стално оптуживали за "заверу" са Москвом. Он је био против руског гасовода који се протеже до Немачке. Штавише, увео је оштре санкције у покушају да заустави реализацију овог пројекта.

Сада, администрација новог председника САД Џозефа Бајдена одобрила је изградњу "Северног тока 2".

По мишљењу Хамера, радикална промена става Вашингтона по овом питању омогућиће Русији да истисне амерички природни гас, а Европу доведе у енергетску зависност од Москве. Споразум Бајдена и Меркелове наноси ударац америчким произвођачима течног природног гаса и лишава их доступа кључном европском тржишту. Овај споразум се поклопио и са "издајничком" забраном изградње гасовода Кеyстоне XЛ у САД, наводи се у тексту.

Хамер је сигуран да је председник САД склопио споразум са Немачком око "Северног тока 2" како би смирио Меркелову и Берлину донео велику и видљиву геополитичку победу. Немачка је најмоћнија држава у саставу ЕУ која има огроман утицај на економска и политичка питања континента. Након изласка Велике Британије из европског пројекта, Немачка је постала његов бисер и упориште. Левичарски глобалисти, укључујући и америчку Демократску странку, желе да ојачају његов статус транснационалне институције. Споразум Бајдена и Меркелове о "Северном току 2" помаже овом процесу, сигуран је новинар.

- Либерални режими, као што су Немачка и Белгија, овим добијају, док националистички режими, као што су Пољска и Мађарска - губе. САД, несумњиво, такође губе. Као и притворна и неискрена морална супериорност демократа као противтежа наводној проруској "политици мира" Трампа - закључио је Хамер.

Велики сукоби полиције и противника вакцинације у Паризу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА