Најновије

ПУТИН САОПШТИО ФЕНОМЕНАЛНЕ ВЕСТИ! Русија на ногама због његове изјаве!

Русија је у потпуности превазишла економски пад изазван пандемијом вируса корона, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

- Упркос општој нестабилној ситуацији у глобалној економији, сложеним процесима на светским тржиштима, руска економија се опоравила. Још недавно смо говорили 'генерално се опоравила', а данас већ можемо да кажемо да се наша економија опоравила - рекао је Владимир Путин на састанку са члановима владе и руководством Централне банке.

Председник Русије је прецизирао да је након што су сумирани седмомесечни резултати ове године БДП земље достигао ниво пре кризе, индустријски раст – 4,4 одсто, обим улагања у основни капитал у првој половини године повећан је за 7,3 одсто у односу на прошлогодишње показатеље.

У исто време, Путин је позвао да се у посткризној фази формира модел одрживог економског развоја, који би максимално обухватао секторе и регионе.

- Већ до 2024. године морамо да остваримо значајан, приметан напредак у свим националним правцима. С тим у вези, федерални буџет је у наредне три године одлучујући, захтева максималну посвећеност, концентрацију снага и средстава у главним, стратешки важним за нас правцима - нагласио је он.

Према речима руског лидера, то се односи и на један од кључних показатеља – продужење животног века, смањење сиромаштва, побошљање екологије и животне средине.

Такође, председник је наложио да се до 2024. године обезбеди стопроцентна доступност примарне здравствене заштите и да се побољша квалитет њеног рада.

Путин послао никад оштрију поруку Европском суду за људска права! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА