Најновије

ЗЕМЉА КОЈА ЈЕ ЗАБРАЊЕНА ЗА МИГРАНТЕ: Одмах их протерују по кратком поступку

Пољски парламент усвојио је закон који омогућава граничним службама да одмах протерају мигранте који илегално прелазе границу.

Мигранти (Фото: Јутјуб)

Граничари по овом закону такође добијају овлашћење да одбију захтеве за међународни азил, без испитивања, а организације за људска права оптужују Пољску да овим жели да легализује неприхватање миграната, преноси BBC.

Према међународном праву, свакоме ко тражи међународну заштиту мора да се омогући приступ процедури за добијање азила, чак и ако илегално пређе границу, а забрањено је слање људи назад на место где би њихова безбедност могла бити угрожена, што, како наводе ове организације, Пољска спроводи месецима.

Остаје да нови закон потпише председник Андрзеј Дуда.

Пољска, Летонија и Литванија су од почетка лета имале велики прилив миграната из блискоисточних и азијских земаља који покушавају илегално да уђу на њихову територију, а за то оптужују Белорусију која, тврде, охрабрује мигранте да пређу границу илегално, а то чини како би се осветила Европској унији због санкција.

Од августа је било више од 16.000 покушаја илегалног преласка границе из Белорусије у поређењу са 120 током целе прошле године, саопштила је пољска гранична служба.

Пољско министарство спољних послова позвало је белоруског отправника послова пошто је пољска полиција пронашла тело мигранта близу границе са Белорусијом, а то је шесто тело које су пољске власти пронашле близу границе у последње време.

О терору у Аустралији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА