Најновије

ЛЕПА СИ, ЗГОДНА, АЛИ НЕ СЛУШАШ ШТА ТИ ГОВОРИМ: Путин причао о гасној кризи и осуо паљбу по америчкој новинарки (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин искритиковао је "лепу" и "згодну" америчку новинарку да не слуша шта јој прича о гасној кризи у Европи.

Хедли Гембл и Владимир Путин. (Фото: Јутјуб)

Путин је оптужио новинарку Си-Ен-Би-Си-а Хедли Гембл да се претвара да "није чула" шта јој је рекао док га је пропитивала о испорукама руског гаса Европи.

Руски председник је током јавног интервјуа на панелу Руске енергетске недеље у Москви наговестио и да би могао опет да се кандидује за председника и остане на власти до 2036. године.

Он је нагласио да ће Русија испоручивати гас Европи, као што је то увек радила, чак и током Хладног рата, и одбацио је критике да намерно изазива кризу и користи гас као политичко оружје као "потпуну будалаштину".

Током интервјуа, Путин је подбадао Хедли Гембл и у једном тренутку се окренуо ка публици и рекао: "Лепа жена, згодна, ја јој причам једно, она ми каже нешто потпуно супротно, као да није чула шта сам рекао. Па, поновићу вам опет".

У том тренутку, Гембл се ускочила и рекла руском председнику да га је "чула" и прокоментарисала да је Русима "дуго требало" да се позабаве снабдевањем гаса и гасном кризом.

Путин јој је на то одговорио: "Чујте, управо сте рекли 'Не снабдевате Европу гасом преко свог гасовода'. Погрешно сте разумели. Ми повећавамо искоруке Европи. Гаспом је повећао испоруке за 10 процената. Русија за 15 посто. Ми повећавамо испоруке".

"Да ли сам заиста рекао нешто тако тешко за разумевање?", питао је Путин.

Путин је такође рекао да су САД и други снабдевачи ти који су смањили испоруке гаса Европи. "Ако нам затраже да још повећамо испоруке, урадичемо то. Повећаћемо колико год наши партнери затраже. Никада их нисмо одбили", рекао је Путин.

Он је такође, као "будалаштину" одбацио тврдње да је Северни тог 2 политичко оружје и додао да ће, када гасовод буде отворен, значајно смањити цене гаса.

Бошњаци и Хрвати ударили на српски народ у Босни и Херцеговини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА