Најновије

ПУТИН УПОЗОРАВА ЦЕО СВЕТ: Прети нам глобална инфлација

Председник Русије Владимир Путин је говорио о ризику од глобалне инфлације у свету. Руски лидер је напоменуо да до повећања општег нивоа цена роба и услуга може доћи због повећања буџетских дефицита у различитим земљама света, преноси ТАСС.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Путин је истовремено истакао важност спречавања одмотавања инфлаторне спирале и потребу нормализације фискалне политике.

„[Важно] је радити на нормализацији фискалне и монетарне политике, побољшати квалитет управљања структуром потражње у привреди, поставити економске приоритете, пре свега, превазићи проблеме неједнакости и повећати добробит грађана“, рекао је он током свог говора на састанку Велике двадесеторице (Г20) у режиму видео конференције.

Председник Русије је рекао и да 40 одсто буџета Г20 2020-2021. отпада на буџет САД, а цела светска економија зависи од ситуације у америчкој економији.

Раније је саопштено да је у Риму почео самит шефова држава и влада Г20. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров ће лично учествовати у догађају. Председник Русије Владимир Путин учествоваће на самиту Г20 путем видео линка због епидемиолошке ситуације повезане са корона вирусом. Његово излагање се очекује у две сесије: „Глобална економија и глобално здравље” и „Климатске промене и животна средина”.

Шта је Путин рекао о Русији на истом самиту, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА