Најновије

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Предат захтев за отказивање Европрајда

Одборници Патриотског блока у Скупштини града Београда, који чине Двери и ПОКС Жике Гојковића, предали су данас захтев за отказивање Европрајда градоначелнику Београда Александру Шапићу и председнику Скупштине града Николи Никодијевићу.

ЛГБТ застава (Фото: Pixabay)

У захтеву се наводи да је 97 одсто грађана Београда и Србије против Европрајда, који је заказан за период од 12. до 18. септембра.

Сматрају да би догађај требало отказати из безбедносних разлога, уз образложење да због геополитичке ситуације, а посебно због догађаја у Ослу који је претходио одржавању "параде поноса", представници ЛГБТ не би требало да се излажу ризику, нити да ризику излажу наше грађане.

У том блоку као разлог за отказивање наводе и чињеницу да се у Србији бележи више од 4.000 заражених ковидом дневно, а та бројка расте из дана у дан, уз финансијски разлог, односно рачуницу да ће се потрошити велика финансијска средства, чак и, како наводе, 40 милиона евра, које се, сматрају, могу паметније потрошити.

Питају и колико ће Београд коштати Европрајд.

Наводе да догађај носи висок ризик и по здравље грађана од опасности повезане са појављивањем и ширењем пандемије мајмунских богиња која се, додају, по званичницима СЗО најлакше и најбрже преноси међу геј популацијом.

Њихов став је и да се том манифестацијом вређају и верска осећања грађана Београда и Србије, православне, муслиманске и других вероисповести.

Захтев су предали одборници Патриотског блока Радмила Васић, Борислав Антонијевић, Божидар Павловић и Андријана Чикириз.

Како ће Вучићеви кредити доћи на наплату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА