Најновије

Саво Милошевић је нови тренер Партизана, Столица и званично смењен

Црно-бели се враћају на почетак лета, када је Саво био први избор, а онда је донесена погрешна одлука и направљена кобна грешка.

Фото: Јутјуб

Званично: Илија Столица више није тренер Партизана, пошто су се челници црно-белих овога јутра и званично растали са њим после састанка у просторијама клуба из Хумске. Како је Телеграф сазнао, нови тренер биће добро познато име - Саво Милошевић, који ће бити именован у току данашњег дана и имаће задатак да у што краћем року покуша да врати екипу из дубиозе у коју је запала под вођство сада већ бишег шефа струке и његовог стручног штаба.

Илија Столица се још синоћ опростио од играча, а јутрос није водио тренинг, већ је отишао на састанак са управом, где му је и званично уручен отказ.

Јавна је тајна да је Саво Милошевић заправо био прво решење спортског сектора после одласка Александра Станојевића и са њим је тада обављен и разговор, али је потом дошло до велеобрта када се право ниоткуда у врху листе кандидата, на инсистирање председника Милорада Вучелића, појавио Илија Столица.

Почело је тродневно "комешање" у врху клуба, ллиев је испрва инсистирао да то буде Милошевић, Вучелић је, пак, сматрао да је ред да се испоштује и његова воља, тим пре што је Столица био његов кандитат од 2017. године на овамо, од одласка Марка Николића, после освајања дупле круне, испоставиће се, последње коју навијачи памте.

Илиев је на крају отишао на вишесатни састанак са Столицом, попустио под притиском и "причом у обланди", направио грешку, због које такође сноси одговорност, јер није остао доследан себи и свом избору, због чега сада три цео клуб.

Јер, никада се у Партизану није дешавало, сем у ери Драгана Ђурића када је у Хумској владало опште расуло на свим нивоима којим је лично он дириговао (а сада се по налогу оних који га "држе у фиоци" јавља спорадично да соли памет као зека из шешира), да руководећи кадар одлучује о стручним питањима. Чак и када су црно-беле предводили најутицајнији челници попут Жарка Зечевића и тадашњег спортског директора Ненада Бјековића, који су сјајно функционисали, али се никада нису мешали у послове један другоме.

Тако се на крају ипак дошло до Сава Милошевића, легенде црно-белих, који се и у пролеће 2019. године изненада прихватио тренерског посла, пошто је пре тога радио при УЕФА, али је за кратко време очајно стање у Партизану потпуно преокренуо у "плус".

Првенствено селекцијом тима, у којој је одабрао и права решења, али и вратио у живот запостављене, искусне играче, потом пружањем прилике младим фудбалерима попут Филипа стевановића и Страхиње Павловића, од којих су касније црно-бели зарадили скоро 20.000.000 евра. Изнад свега, Партизан је играо атрактивно, нападачки, лепо за око и пружао сјајне партије, посебно у Лиге Европе, где је и кроз квалификације и у групама оставио одличан утисак и подигао вредност и тима и клуба.

Пред легендом клуба је тежак задатак, има мало времена да после испадања од АЕК-а врати тим у колосек и покуша да спасе шта се спасти може, како у домаћем првенству, тако и у Европи, где ће црно-бели имати још једну прилику да макар обезбеде такмичење у Лиги конференција.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА