Најновије

Нека пара од Европе ипак стиже Партизану, носиоци на жребу за групну фазу, а поправљен и коефицијент Србије

Успео је Партизан да забележи први тријумф у Европи и то на какав начин! Црно-бели су у Београду савладали малтешки Хамрун са 4:1 у плеј-офу за Лигу конференција, и тако готово сигурно обезбедили европску јесен.

Фото: Ф.К. Партизан

За црно-беле то није само такмичарски успех, него и финансијски јер су околности следеће.

Сам пласман у групну фазу доноси 2.940.000 евра од УЕФА, а пошто би Партизан био у првом шеширу и од тога би стекли одређене додатне зараде. У зависности од успеха осталих клубова у квалификацијама биће одређена и бонус од 44.000 евра за свако место изнад другог учесника, а она би оквирно могла да буде око 500.000 евра према тренутном УЕФА коефицијенту Партизана.

Све у свему то је неких 3.500.000 евра, а што се бодова за коефицијент тиче, доћи ће 2,5 бода од УЕФА коефицијента, које ће морати и да одбрани у каснијој групној фази.

Саша Илић игра за Партизан

Могле би да се поклопе коцкице (уколико не дође до новог шокантног испадања) и да Партизан буде носилац на жребу.  Саша Илић би у том случају могао да ступи на сцену, уколико ЦСКА из Софије прође Базел (победили 1:0 у првом дуелу) јасно је да ће Партизан бити у првом шеширу.

Постоје и други, мање вероватни сценарији, рецимо да Аполон избаци Олимпијакос, Омонија Гент, или што је такође реалност, Антверпен Башакшехир. 

То би значило и далеко лакше ривале, избегавање оних најјачих попут Фиорентине, Виљареала, Вест Хема...

Ваља напоменути и да је ово Партизанова прва победа у Европи ове сезоне, што коначно значи и бодове за српски фудбал од стране клуба из Хумске...

Бољи дани су на видику, барем на терену. 

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА