Најновије

БЕЛА КУЋА: Ђоковић и мигранти су "две различите ствари"

Секретарка за медије Беле куће Карин Жан-Пјер изјавила је за Фокс њуз да најбољег српског тенисера Новака Ђоковића није могуће изједначити са мигрантима који илегално улазе на територију САД.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

"Како је могуће да невакцинисани мигранти могу да улазе у ову земљу, а тенисери светске класе не могу?", гласило је питање новинара Фокс њуза Питера Дусија.

"Који тенисер светске класе", упитала је Жан-Пјер, а када је добила одговор да се ради о Новаку Ђоковићу, одговорила је:

"Кад ме већ питате за њега, списи су поверљиви по закону САД, због тога влада не може да одговара на питања о индивидуалним случајевима и захтевима за визу. Ради очувања приватности, влада такође не може да коментарише медицинске информације индивидуалних путника, конкретно овог тенисера".

Карин Жан-Пјер навела је да су случајеви миграната и Новака Ђоковића "две различите ствари", а потом је уследила нова констатација новинара Дусија:

"Како су то две различите ствари? Неко невакцинисан уђе у авион и ви кажете да то није у реду. Неко уђе у Тексас или Аризону невакцинисан и он може да остане?".

"Није тачно да ствари тако функционишу...Није баш да неко може да уђе тек тако", одговорила је портпаролка Беле куће.

Новинар је поново изнео чињенице да хиљаде миграната дневно улазе на територију САД.

"Управо то се дешава. Хиљаде људи прелазе дневно. Неки се предају, неке ухвате, десетине и хиљаде недељно прођу. То се догађа", рекао је новинар Фокс њуза Питер Дуси.

Уследио је одговор Карин Жан-Пјер.

"Инсталирали смо нову технологију на границама и поставили протоколе са Мексиком и Гватемалом како бисмо ухватили више трговаца људима. Спровели смо преко 3.000 хапшења у прва три месеца кампање у сарадњи са регионалним партнерима", изјавила је секретарка за медије Беле куће.

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић пропустио је Ју-Ес опен због тога што му према америчким законима као невакцинисаном страном држављанину није дозвољен улазак на територију САД.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА