Најновије

НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО Руси задају коначан ударац "златном диктату" Лондона!

Руководство Руске Федерације, озбиљно разматра опцију стварања Московске међународне берзе драгоцених метала. О томе пише аналитичар племенитих метала из компаније „БуллионСтар“, Ронан Менли

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Према речима експерта, расправа о појави Московског светског стандарда, на предлог Евроазијске економске комисије, траје већ месец и по до два.

У случају имплементације пројекта, чије се ауторство приписује Министарству финансија Руске Федерације, општепризнати стандард који представља Лондонско удружење тржишта племенитих метала (ЛБМА) имаће озбиљног конкурента. Уз то, Москва ће добити одличан адут у обрачуну са Западом.

- Ово неће само неутралисати санкције Запада на руске племените метале, које је уклонио из промета овог пролећа, већ ће и окончати доминацију ЛБМА (и њујоршког ЦОМЕКС-а) у одређивању цена „краљевског“ метала“ - пише Менли.

Изјава представника Министарства финансија Руске Федерације о могућности увођења „нове јединице обрачуна у оквиру земаља чланица БРИКС-а”, уз учешће регулаторног тела ЕАЕУ, указује на амбициозност овог пројекта.

Према мишљењу аналитичара „БуллионСтара“, ова идеја ће одјекнути како међу савезницима Москве на постсовјетском простору, тако и међу државама чланицама БРИКС-а и ШОС-а.

Важно је напоменути да је претња лондонском монополу на тржишту племенитих метала, а са њим и читавом глобалном финансијском систему, наметнута директно због деловања Запада.

- Да није донета одлука о избацивању Русије из ЛБМА, тешко да би данас било суштинске расправе о стварању московског пандана. Тако је руководство Руске Федерације, добило прилику да једним ударцем уништи златни диктат Лондона - закључио је Менли.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА