Најновије

ИПАК ЋЕ ШЕТАТИ?! Позната нова рута Прајда, организатори предали МУП-у нови захтев

Координатор Европрајда Горан Милетић обавестио је новинаре да је данас нешто пре 9 часова послат захтев Министарству унутрашњих послова да се за сутра у 17 часова одобри протестна шетња на траси од Скупштине Србије до Уставног суда, и потом до стадиона Ташмајдан, где ће бити одржан концерт.

Фото: pixabay.com

Он је на конференцији за новинаре испред зграде Владе Србије рекао и да су Влади предали петицију са 27.000 потписа, у којој се тражи одржавање шетње у оквиру Европрајда 2022.

„Симболично ћемо се окупити испред Уставног суда, а онда ћемо наставати Булеваром Краља Александара, Београдском, Илије Гарашанина и онда Ташмајдан“, рекао је Горан Милетић, организатор прајда.

Подсетио је да се први концерт одржава вечерас у 18х, а потом је саопштио руту шетње.

„Предали смо петицију са 27.000 поптиса којима тражимо да се омогући да се све одржи у формату у ком смо предвидели“, казао је на почетку конференције за штампу Милетрић.

Подсетимо, МУП је претходно забранио шетњу.

Разлог забране шетње је безбедност будући да је за тај дан заказан контраскуп и постоји опасност од сукоба две групе које ће се наћи на улицама у истом тренутку.

Један од организатора Горан Милетић истакао је за „Нову“ након ове одлуке да се без обзира на одлуку МУП-а „од шетње не одустаје“.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА