Најновије

ПУТИН: Наставићемо да пружамо свеобухватну подршку Србији

Русија се залаже за очување суверенитета Србије, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на церемонији предаје акредитивних писама страних амбасадора, којој је присуствовао и амбасадор Србије у Москви Момчило Бабић.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

У оквиру међународног права, ослањајући се пре свега на Резолуцију 1244 Савета безбедности УН, наставићемо да пружамо српским пријатељима свеобухватну подршку у очувању легитимних права и интереса Србије, заштити њеног државног суверенитета и територијалног интегритета, рекао је Путин, преноси РИА Новости.

Путин је истакао да Русију и Србију повезују односи стратешког партнерства засновани на традицији пријатељства, културне, духовне и историјске блискости братских народа.

"Са председником Вучићем редовно разматрам на личним састанцима и у телефонским разговорима кључна питања даљег развоја сарадње. Ценимо жељу српских пријатеља да воде уравнотежену, независну политику на међународној арени и наставићемо да радимо заједно на продубљивању политичког дијалога, ширењу сарадње у економији, трговини, научној, техничкој, културној и хуманитарној сфери", рекао је Путин.

Напоменуо је и да ће Русија подржати Србију у одбрани њених права и интереса.

О датумима референдума у ДНР и ЛНР прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА