Најновије

"РЕЗУЛТАТ ЈЕ ТУ!" Лидер ЛНР објавио исход референдума: Данас Путину шаље један захтев

Проруски званичници у четири региона Украјине под контролом Москве саопштили су јуче да се огромна већина становника изјаснилла за улазак ових области у састав Руске Федерације.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

ЛНР ће данас од руског председника Владимира Путина тражити да размотри пријем ЛНР у састав Руске Федерације.

Лидер самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) у Украјини Леонид Пасечник најавио је да ће касније данас припремити документ којим се од Путина тражи да размотри пријем ЛНР у састав Руске Федерације, преноси ТАСС.

- Резултат је ту! Становници Луганске Народне Републике су се определили за светлу и просперитетну будућност - написао је он на Телеграму, коментаришући резултате референдума које су организовале проруске власти, о приступању ЛНР Русији.

- Данас ћу припремити одговарајући документ којим тражим од руског председника Владимира Путина да размотри приступање ЛНР Руској Федерацији као конститутивног члана у складу са законом - закључио је Пасечник.

Проруски званичници у четири региона Украјине под контролом Москве саопштили су јуче да се огромна већина становника изјаснилла за улазак ових области у састав Руске Федерације, након пет дана гласања на референдуму које су Кијев и западни лидери унапред одбацили као "фарсу".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА