Најновије

ПУТИНОВИ АНЂЕЛИ СМРТИ: Ова јединица је најсмртоноснија!

Руска војска оформила је јединицу састављену од жена пилота која је обучена за управљање стратешким нуклеарним оружјем.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин представио је такозване Анђеле смрти, тек дипломиране жене војне пилоте које су сада део руског ваздухопловства. Пилоткиње су представљене током викенда на војној парати у Краснодару након што су се квалификовале за Вишу школу војног ваздухопловства Серов. Према писању британских медија, који тврде да имају информације из Русије, новомобилисане пилоткиње обучавају се за коришћење стратешких нуклеарних бомбардера и транспортних авиона.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да жене пилоти настављају сјајну традицију које су пилоткиње имале некада у Совјетском савезу. Наиме, Јосиф Стаљин је дозволио женама да управљају авионима и боре се током Другог светског рата, а њих 23 постали су хероји Совјетског савеза.

Служиће на породиљском

"Ви сте референтна тачка и пример за девојке које ће кренути вашим стопама", казао је Шојгу, а након тога су одмах почели да се јављају критичари тврдећи, с подсмехом, како ће се ове "девојке ускоро удати и отићи да служе на породиљском одсуству".

Шојгу је ове године одабрао прву кандидаткињу Ану Шчебаркову из Перма, која је прво била одбијена, као пример за будућност. На паради је било 400 нових пилота, међу којима чак 16 жена, које су биле, како извештавају медијима, биле одушевљене што су завршиле обуку и постале део руских оружаних снага, а то су прославиле бацањем цвећа и новчића у ваздух, одушевљено подврискујући.

Одговоран посао

Када су 2017. године започеле петогодишњу обуку, девојкама се обратио пуковник Олег Пчела који им је објаснио шта значи бити пилот и који су задаци пред њима.

"Девојке су обично врло романтичне. Међутим, одлично су мотивисане, што им омогућава да успешно управљају нашим авионима и извршавају задатке који су им поверени од стране команде. Бити војни пилот је одговоран посао. То је тешко занимање које захтева и високе моралне вредности", казао је Пчела.

О стању на украјинском фронту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА