Најновије

МОСКВА ДОНЕЛА ОДЛУКУ: Нови предлог на разматрању у Државној думи - мења се руска војска

Депутат Државне думе са Крима Шеремет предложио да се продужи рок службе у војсци.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Повећање војне службе у војсци на две године омогућиће квалитетну обуку војног особља, изјавио је за РИА Новости посланик Државне думе са Крима Михаил Шеремет.

- Садашњи формат не подразумева квалитетну обуку војника. Веома је тешко и проблематично тренирати и припремати се годину дана. Али две године су најбоља опција. Ово је правовремена и неопходна мера коју треба спровести, да што пре повећамо борбену готовост наше војске - рекао је Шеремет.

Он је такође изјавио да би питање продужења војног рока могло бити поднето на разматрање посланицима Државне думе.

Песков: О продужењу војног рока одлучује Министарство одбране

- Продужење служења војног рока у војсци зависи од захтева Министарства одбране Руске Федерације, али Кремљ тренутно не расправља о томе - рекао је портпарол председника Руске Федерације Дмитриј Песков.

- Овде, ипак, одлука припада Министарству одбране Руске Федерације. Све зависи од њиховог става. Нисмо чули ниједно саопштења Министарства одбране о овом питању - рекао је он, одговарајући на питање да ли сада вреди ревидирати рок регрутације у војсци.

Недавно, неколико парламентараца Државне думе изјаснили су се за продужење служења војног рока. Владимир Џабаров, први заменик председника Комитета Савета Федерације за међународне послове, предложио је повратак на праксу двогодишњег служења војног рока, што би, по његовом мишљењу, повећало величину руских оружаних снага и обучавање професионалних бораца.

Истовремено, сенатор је нагласио да је решење овог питања у надлежности председника и Министарства одбране Руске Федерације.

Снимак уништавања два украјинска С-300 погледајте ОВДЕ.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА