Најновије

НЕЋЕМО ПУЦАТИ СЕБИ У НОГУ: Ради се по Путиновом наређењу - ако то учине, следи блокада!

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да се Русија руководи сопственим интересима и да неће "пуцати себи у ногу" у случају да западне земље наметну горњу границу цена енергената

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Песков је подсетио на изјаву руског председника Владимира Путина који је рекао да Русија неће продавати своју нафту и гас таквим земљама.

"Ово је наш став. Дакле, ми своје деловање заснивамо на изјави председника и можемо бити сигурни да себи самима нећемо пуцати у ногу", рекао је Песков у интервјуу за ТВ канал Русија-1, а преноси агенција ТАС С.

Како је додао, научили су да буду разумни и да се руководе искључиво сопственим интересима.

Група седам (Г7) најразвијенијих земаља света разматра ограничење цене руске нафте која стиже морским путем у распону од 65 до 70 долара по барелу, известио је Ројтерс позивајући се на изјаву неименованог дипломате Европске уније.

Г7, укључујући Сједињене Државе, ЕУ и Аустралију, требало би да 5. децембра уведе ограничење извозне цене за руску нафту која стиже морским путем, као део санкција према Москви због рата у Украјини, навела је британска агенција.

Пољска, Естонија и Литванија се залажу за много нижу граничну цену од 65-70 долара по барелу, док Грчка, Кипар и Малта желе већу граничну цену.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА