Најновије

САМО ИХ ЈЕ СКЛОНИО Путинов потез који је променио све

Руски председник Владимир Путин, прво је склони олигархе од управљања државом због њихове непоузданости. Израелски стручњак, Јаков Кедми, тврди, да је то лично чуо од лидера Руске Федерације.

Владимир Путин. (Фото: ria.ru)

Оно што се дешава током руске „специјалне операције“ у Украјини, показује да се у олигархе и самопроглашену интелигенцију не може уздати. Према речима Кедмија, олигарси, који су се посебно обогатили деведесетих, немају „домовину, немају Бога“, јер их занима само сопствено богаћење и безбедност милијарди.

„Њихова домовина је тамо где им је новац, а њихов бог је новац, профит. Немају ништа друго. Дакле, сваки договор са олигарсима по принципу „ово су наши олигарси, они ће бити лојални земљи“ представља несхватање шта су олигарси. Кладите се на њих, или дозволите да привреда земље и њен развој претерано зависе од ових људи- банкротирали сте“, тврди стручњак.

Промене изазване „специјалном операцијом“, посебно ограничење повлачења капитала из Русије, и притисак на олигархе из Руске Федерације на Западу, могу да подстакну коначну "деолигархизацију" земље.

„На срећу, ограничавање могућности олигарха да утичу на власт, био је први циљ о којем је Путин говорио, а који сам чуо од њега. Рекао ми је: „Они нису власт, неће више управљати државом“. То је и урађено – они више не воде државу“, рекао је Кедми.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА