Најновије

"АЛАТ ЗА ОДБРАНУ АМЕРИЧКИХ ИНТЕРЕСА" Герасимов: САД користе НАТО да заштите себе науштрб европске безбедности

Начелник руског генералштаба је оценио да је ситуација на фронту у Украјини стабилна, и да су руске снаге ''у потпуности усредсређене на ослобађање самопроглашене Народне Доњецке Републике''

Сергеј Шојгу, Владимир Путин и Валериј Герасимов. (Фото: kremlin.ru)

Начелник руског генералштаба и заменик министра одбране Валериј Герасимов, изјавио је данас да САД користе НАТО као алат искључиво за сопствене интересе, науштрб безбедности европских земаља.

Герасимов тврди да Кијев користи цивиле као људске штитове, да им забрањује да напуштају градове, као и да мучи ратне заробљенике, преноси ТАС С.

''Украјина је почетком ове године под утицајем САД постала екстремно непријатељска према Русији'', рекао је Герасимов. Он је оценио да САД и њени савезници имају за циљ да повећају сукоб са Русијом на подручју Арктика.

''Право наше земље да користи путеве Северног мора је угрожено, а наша безбедност на овом подручју постаје велики изазов за нас'', рекао је он.

ТАС С преноси да је Герасимов рекао да је ситуација на фронту у Украјини стабилна, и да су руске снаге ''у потпуности усредсређене на ослобађање самопроглашене Народне Доњецке Републике''.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА