Најновије

ШАМАР У ЛИЦЕ ЕУ: Путин потписао важан декрет

Председник Русије Путин потписао је данас декрет којим се забрањују испоруке руске нафте државама које се увеле ограничење цене за нафту и нафтне деривате.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Декрет ступа на снагу од 1. фебруара до 1. јула наредне године

У документу, који је објављен на порталу правних информација, наводи се да се забрањују испоруке руске нафте ако је у уговорима директно или индиректно прецизирано ограничење цене.

Забрана испоруке нафте ступа на снагу 1. фебруара 2023. и важи до 1. јула наредне године, а датум забране испоруке нафтних деривата одредиће руска влада, најављује се у документу.

Како се наводи, Путин може да даје посебну дозволу за испоруке нафте и нафтних деривата без обзира на ограничење цене, истиче се у уредби.

Ограничење цене руске нафте од 60 долара по барелу о којем су се договориле ЕУ, Г7 и Аустралија ступило је на снагу 5. децембра, као и ембарго на увоз руске нафте у ЕУ, уз неколико изузетака.

Одлука о ограничењу цене руске нафте од 60 долара по барелу омогућава да се она продаје трећим земљама уз коришћење танкера земаља Г7 и ЕУ, њихових осигуравајућих фирми и кредитних институција, али само ако се нафта продаје испод цене од 60 долара по барелу.

Руси разнели базу страних плаћеника у Бахмуту!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА