Најновије

ПУТИН ЛУПИО ШАКОМ О СТО Стигло хитно наређење: Трајало је од 1999. године, доста је било!

Тај споразум Русија је потписала 1999. године

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Руски председник затражио данас од доњег дома парламента, Државне думе, да раскине споразум и спровођење конвенције Савета Европе о борби против корупције.

Датум за гласање о раскиду још није одређен, али се очекује да ће до изјашњавања посланика доћи ускоро, преноси АП.

Путин је у писму Думи навео да је повлачење резултат одлука Савета Европе о ограничавању чланства Русије у овом телу, што је оценио "неприхватљивим" и "дискриминишућим".

Савет Европе, највећа организација за људска права на континенту, суспендовао је учешће Русије убрзо након отпочињања рата у Украјини.

Русија се повукла из Савета у марту и упозорила да ће такође одустати од конвенција које је потписала у оквиру свог чланства у организацији. Москва се у септембру повукла из Европске конвенције о људским правима.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је данас да повлачење Русије из конвенције о борби против корупције неће омести званичне напоре у борби против корупције.

"То ни на који начин неће поткопати наш домаћи правни оквир за борбу против корупције", рекао је Песков у конференцијском позиву са новинарима.
Он је додао да ће Русија наставити антикорупцијску сарадњу са "пријатељским" земљама и напоменуо да је таква сарадња са "непријатељским" ионако прекинута.

ОСТАЛИ СМО ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ Украјински војник снимио опроштајну поруку у Соледару: Збогом родбино, волим вас! (ВИДЕО)

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА