Најновије

"МОРАМО ОЧИСТИТИ АМЕРИКУ ОД РАТНИХ ХУШКАЧА И ГЛОБАЛИСТА": Трамп представио агенду за свој други председнички мандат (ВИДЕО)

Трамп тврди да се инвазија на Украјину никада не би догодила да је он био председник и да за то не би постојала ни мала шанса.

Фото: Flickr

Трећи светски рат никада није био ближе него што је сада. Морамо да очистимо нашу кућу од свих ратних хушкача и последњих америчких глобалиста у дубокој држави, Пентагону, Стејт департменту и индустријском комплексу националне безбедности, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп, представљајуц́и свој план назван "Агенда 47".

- Један од разлога што сам био једини председник у више генерација који није започео рат је тај што сам био једини председник који је одбацио катастрофалне савете многих вашингтонских генерала, бирократа и такозваних дипломата који знају само да нас увуку у сукоб, али не знају како да нас извуку из њега. Деценијама смо имали исте људе, као што је Викторија Нуланд и многи други попут ње, опседнути гурањем Украјине ка НАТО-у, а да не спомињемо подршку Стејт департмента побунама у Украјини. Ови људи су дуго тражили конфронтацију, слично као у Ираку и другим деловима света, а сада се налазимо на ивици трећег светског рата. И многи људи то не виде, али ја то видим, и био сам у праву у вези са многим стварима. Многи кажу да сам био у праву у свему - рекао је Трамп у говору који је објављен на његовом сајту.

Трамп додаје како ништа од тога не оправдава "инвазију на Украјину", али тврди да се она никада не би догодила да је он био председник и да чак за то не би постојала ни мала шанса.

- Али то значи да се овде у Америци морамо ослободити корумпираног глобалистичког естаблишмента који је деценијама упропаштавао сваку важну спољнополитичку одлуку, а то укључује и председника Бајдена, чији су људи рекли да никада није донео добру одлуку када су у питању друге земље и ратови. Морамо да их заменимо људима који подржавају америчке интересе - каже Трамп.

Бивши председник САД истиче како је његова администрација током четири године у Белој кући "направила невероватан напредак у уклањању оних којима је Америка на последњем месту и доношењу мира у свет", те да ће сада "завршити мисију".

- Стејт департмент, Пентагон и естаблишмент националне безбедности биће сасвим другачије место до краја моје администрације. У ствари, само у мојој администрацији то ће бити сасвим другачије место, и ствари ће се обављати као што смо радили пре четири године. Никад нам није било тако добро. Такође ћемо спречити уплив лобиста и великих компаније из одбрамбеног сектора и њихов притисак на наше високе војне и националне безбедносне званичнике да иду ка сукобима, како би били награђен уноснима пословима када оду у пензију, примајући милионе и милионе долара. Погледајте донаторе глобалистичких ратних хушкача који подржавају наше противнике. То је зато што су они кандидати за рат. Ја сам председник који доноси мир, а то је мир кроз снагу - наводи Трамп.

Он додаје да је "постојао разлог зашто нисмо имали сукобе и зашто нисмо улазили у ратове, јер су нас друге земље поштовале".

- У потпуности сам изградио све како треба од почетка - обновио нашу војску. То је велики разлог за то. Нису хтели да се петљају са Сједињеним Државама, а сада нам се смеју. Могли бисмо да окончамо сукоб у Украјини за 24 сата са правим руководством. На крају мог наредног мандата од четири године, ратни хушкачи, преваре и неуспеси у високим редовима наше владе ће нестати, а ми ћемо имати нову групу компетентних званичника националне безбедности који верују у одбрану виталних интереса Америке изнад свега друго - закључио је Трамп.

Провокацију на белоруској граници погледајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА