Најновије

"СПРЕЧИЋУ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ" Трамп обећава да ц́е окончати сукоб у Украјини за само један дан

Бивши амерички лидер тврди да је он једини кандидат који може да спречи Трећи светски рат

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

Председник Џозеф Бајден води Сједињене Државе „у заборав“, рекао је Доналд Трамп на Конзервативној конференцији о политичком деловању у Мериленду у суботу. Бивши председник је обећао да ће престати да троши новац америчких пореских обвезника на „глупе“ иностране ратове док је прикупљао подршку за потенцијални политички повратак 2024.

„Био сам једини председник у деценијама који није имао рат“, рекао је Трамп у свом скоро двосатном говору на годишњем скупу конзервативаца у Гаилорд Натионал Ресорту, тврдећи да би, да је он сада на функцији, „Украјина напредовали, не би било мртвих људи, ни уништених градова који се никада не би могли обновити.”

Прошлог месеца Трамп је обећао да ће одмах позвати Москву и Кијев, ако буде поново изабран, инсистирајући да тачно зна шта да каже руском председнику Владимиру Путину и украјинском лидеру Владимиру Зеленском да зауставе сукоб.

„Знам шта да кажем“, поновио је у суботу. „Пре него што стигнем у Овалну канцеларију, завршићу катастрофални рат између Русије и Украјине… Решићу проблем и решићу га брзим редом и неће ми требати више од једног дана"- тврди Трамп.

У исто време, Трамп је осудио Бајдена због трошења милијарди долара пореских обвезника уместо што је приморао европске савезнике Вашингтона да финансирају Кијев.

„Да ли НАТО ставља долар за долар са нама?“ рекао је. „Уложили смо 140 милијарди долара, а они су уложили само мали део тога. И знате, сви желимо да видимо успех, али то је њима много важније него нама због те локације.”

„Никада се нећемо вратити странци која жели да да неограничен новац за борбу против страних ратова који су бескрајни ратови, који су глупи“, рекао је Трамп.

Трамп је упозорио Американце да се суочавају са „најопаснијим временом у историји наше земље, а Џо Бајден нас води у заборав“, тврдећи да ће свет ускоро заронити у Трећи светски свет ако се „нешто не деси брзо“.

„Ја сам једини кандидат који може дати ово обећање: спречићу трећи светски рат“, рекао је он.

Последњих месеци Трамп је више пута позивао САД да предводе преговоре о мировном решењу у Украјини, док је критиковао начин на који је председник Бајден решио сукоб. Он је такође осудио обећање САД да ће послати тенкове М1 Абрамс у Украјину, рекавши да би тај потез могао да доведе до нуклеарног рата – док Москва наставља да инсистира да испоруке оружја чине Запад директном страном у непријатељствима.

Напад на Придњестровље постаје последња шанса Кијева

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА