Најновије

ПУТИН ПИСАО СИ ЂИНПИНГУ: Снажна порука руског лидера Кини

Председник Русије Владимир Путин упутио је телеграм честитку Си Ђинпингу поводом поновног избора за председника Кине, саопштила је прес-служба Кремља.

Фото: kremlin.ru

- Поштовани господине Си Ђинпинг, драги пријатељу, примите моје срдачне честитке поводом поновног избора за председника Народне Републике Кине. Одлука Националног народног конгреса Кине је доказ признавања Ваших заслуга на месту лидера државе, као и велике подршке Вашој политици усмереној на даљи друштвени и економски развој Кине и заштиту националних интереса на светској сцени - наводи се у честитки објављеној на сајту Кремља.

Путин је истакао да Москва високо цени лични допринос Си Ђинпинга јачању односа свеобухватног партнерства и стратешке сарадње између Москве и Пекинга.

- Сигуран сам да ћемо заједничким деловањем обезбедити развој плодне руско-кинеске сарадње у различитим сферама. Наставићемо да координирамо заједнички рад на најважнијим питањима регионалне и међународне агенде - рекао је руски лидер.

Путин је на крају пожелео кинеском лидеру нове успехе у професионалној делатности на добробит народа, као и добро здравље и благостање.

Си Ђинпинг данас је једногласно изабран за председника Народне републике Кине и председавајућег Централног војног савета Кине на 14.

Свекинеском народном конгресу, који је у току. То му је трећи петогодишњи мандат и он је једини председник Кине који је изабран по трећи пут.

ТЕШКЕ БОРБЕ ЗА БАХМУТ: Руска артиљерија и војска делују муњевито, Украјинци кренули у офанзиву у важној области

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА