Најновије

ВЕОМА ВАЖАН ДАТУМ ЗА РУСИЈУ И КИНУ: Гласање у Уједињеним нацијама 27. марта може променити много тога у свету?

Амерички новинар Симор Херш је писао о немилом догађају

Си Ђинпинг и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Гласање о резолуцији Русије којом се генерални секретар УН Антонио Гутереш позива да формира комисију за истрагу о диверзијама на гасоводима "Северни ток" биц́е одржано 27. марта, саопштила је руска Мисија при УН.

- Гласање ц́е бити 27. марта у 15 сати по америчком времену - навели су у Мисији. Како су истакли, Кина је коаутор резолуције. Оштец́ења на три од четири крака гасовода "Северни ток" и "Северни ток 2" откривена су 26. септембра прошле године. Немачка, Данска и Шведска нису искључиле могуц́ност да је реч о циљаној диверзији.

Оператор "Северног тока", компанија "Норд стрим АГ", саопштио је да је на гасоводима причињена невиђена материјална штета и да је немогуц́е оценити када ц́е они бити поправљени.

Амерички новинар Симор Херш је објавио текст о својој истрази експлозија на гасним магистралама "Северног тока". У чланку Херш наводи да су амерички рониоци током војних вежби НАТО-а "Балтопс" на лето 2022. године под цевоводе "Северног тока" поставили експлозив, који су три месеца касније активирали Норвежани. Пентагон и Бела куц́а су саопштили да САД немају везе с тим, а Стејт департмент је позвао да се верује ставу Америке.

Ово је крај униполарног света!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА