Најновије

Саветник Зеленског поново јадикује: Украјинска војска стагнира на фронту због недостатка ресурса

Кијев осећа недостатак оружја који долази са Запада, што спречава украјинске оружане снаге да спроводе ефикасне офанзивне операције, изјавио је шеф кабинета председника Украјине Михаил Подољак.

Оружане снаге Украјине стагнирају на линији фронта због недостатка ресурса, пожалио се шеф кабинета председника Украјине Михаил Подољак.

Према његовим речима, именовање Александра Литвијенка за новог секретара Савета за националну безбедност и одбрану има за циљ да ојача аналитичку компоненту, пошто је земља "у стагнацији".

"То се односи на стагнацију дуж линије фронта. Видимо да нам недостатак ресурса не дозвољава да планирамо било какве ефективне офанзивне операције на тактичком нивоу", казао је Подољак за портал "НВ".

Други фактор, додао је, односи се на недостатак оружја који долази са Запада. "Говоримо о муницији, о дроновима..., о улагању у производњи муниције. Све је то успорено", каже Подољак.

Осим тога, додао је да Кијев нема довољно способности за "ефикасне офанзивне акције".

Украјински председник Владимир Зеленски је у уторак именовао Александра Литвијенка, који је раније обављао функцију шефа спољне обавештајне службе на место секретара Савета за националну безбедност и одбрану.

Шеф ЦИА Вилијам Бернс упозорио је раније да би одбијање САД да пруже додатну војну помоћ ризиковало значајне територијалне губитке за Украјину ове године.

Конгрес САД још није подржао захтев администрације председника Џозефа Бајдена да се за Украјину издвоји још 60 милијарди долара због позиције републиканске већине у Представничком дому.

Неће моћи! Русија је ставила вето на резолуцију САД

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА