Најновије

Карлсонов интервју са Дугином (видео)

Амерички новинар Такер Карлсон објавио је 20-минутни интервју са истакнутим руским филозофом и политичким коментатором Александром Дугином. Разговор је у понедељак објављен на Карлсоновом Јутјуб каналу, пише Раша Тудеј.

Западни медији описали су Дугина као „Путинов мозак“ због његовог наводног утицаја на председника Владимира Путина и руску елиту.

Ватрени критичар Запада, Дугин, страствено подржава војну операцију Русије у Украјини и изјавио је да независна украјинска држава „не би требало да постоји“. 

Његова ћерка Дарја је 2022. године убијена, у нападу за који су руске власти рекли да су га организовали украјински агенти. Неколико америчких медија касније је цитирало неименоване америчке обавештајне званичнике који су рекли да Вашингтон верује да су украјинске власти заиста биле умешане у атентат.

Карлсон је Дугина представио као „писца који пише о великим идејама“, тврдећи да је његове књиге „забранила Бајденова администрација“ у САД. „Не можете их купити на Амазону“, рекао је.

Током разговора са Карлсоном, Дугин је тврдио да либерална идеологија, која је постала де факто неоспорна на Западу од распада Совјетског Савеза, доводи до пропасти концепта породице. „Породица се уништава у корист овог индивидуализма“, рекао је он, додајући да ће природни напредак либерализма довести до „напуштеног људског идентитета“.

„Следећа фаза: нови либерализам. Сада се не ради о владавини већине, већ о владавини мањина. Не ради се о индивидуалној слободи, већ о будности“, рекао је Дугин.  „То није демократија. То је тоталитаризам.”

БИТКА ЗА РАБОТИНО: Пуџа запорошки фронт, Украјинци беже, руска застава на северу насеља (ВИДЕО/МАПА)

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА