Најновије

(ВИДЕО) Исламисти парадирали градом са Курдима у кавезима!

ИРАК- На снимку је приказано како таоце, спуштених глава, џихадисти воде ка кавезима на једном тргу окруженом бетонским зидовима и маскираним борцима Исламске државе са оружјем у рукама.
Исламистичка парада (Фото: Јутјуб)

Исламистичка парада (Фото: Јутјуб)

Џахидистичка организација Исламска држава (ИД) објавила је данас нови видео снимак на којем су приказани заробљени курдски борци, вожени у кавезима ирачким улицама. На снимку се види 21 заробљеник, сви у наранџастој одећи, који су представљени као 16 бораца војних снага ирачког Курдистана – такозване пешмерге, два ирачка војника и три полицајца из Киркука, града који се налази 240 километара северно од Багдада, преноси АФП. Најпре је приказано како таоце, спуштених глава, џихадисти воде ка кавезима на једном тргу окруженом бетонским зидовима и маскираним борцима ИД са оружјем у рукама, а један брадати мушкарац са белим турбаном упозорава припаднике пешмерге да се не супростављају џихадистичкој организацији. Потом се види како се заробљеници у кавезима смештеним на задњем делу камионета спроводе улицама, док десетине становника и наоружаних мушкараца све то посматрају. На снимку није прецизиран датум нити локација, али су курдски извори рекли француској агенцији да је направљен пре недељу дана на пијаци у Хавиџи, граду под контролом ИД који је око 50 километара удаљен од Киркука. Џихадисти пију вијагру и терају жене на брутални секс! Видео снимак не садржи ниједну екплицитну претњу заробљеницима, али су они на крају приказани како клече пред маскираним мушкарцима који држе аутоматско оружје. Поједини западни медији јављају да имају непотврђене информације да су након завршетка снимка заточеници побијени. У оквиру овог снимка приказане су и сцене из раније објављених снимака ИД, укључујући погубљење јорданског пилота Мааза ал-Касасбеха, који је спаљен жив у кавезу, као и одрубљивање глава 21 египатском хришћанину у Либији.
Прочитајте још:Пажња: Украјинци отпочели „антитерористичку“ операцију у Харкову!Словачка од ЕУ тражи да укине санкције Русији!
Командант пешмерге у Киркуку, генерал Хијова Раш, рекао је да су припадници курдске војске заробљени 31. јануара када су курдски борци одбили терористички напад ИД на Киркук. Исламска држава је заузела велике делове Сирије и Ирака прошле године, проглашавајући исламски “калифат” и чинећи распрострањена злодела, подсећа француска агенција. Извор: Телеграф.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА