Најновије

ПЕТ СТВАРИ КОЈЕ НАС ЈЕ НАУЧИЛА РУСИЈА 2018: Орлови пали због афера и селектора!

Учинак "орлова" од само једне победе и рани повратак с Мундијала прилика су да коначно извучемо поуке и заборавимо на сплеткарења, импровизацију и савладамо лекцију.

Репрезентација Србије (Фото: РИА)

Године пролазе, испраћамо генерације и генерације играча мислећи да ће баш следећа приредити тренутке највеће радости и - ништа!

Увек исто разочарање, уз обавезно бацање прашине у очи народу с причом да већ од јесени долазе боље дани. Да ли из неуспеха нешто научимо?

Представљамо пет чињеница које нам је Мундијал 2018. у Русији ставио до знања:

1. Стоп аферама пред првенство

Три месеца се причало и писало о капитенској траци, нагађало се да ли је Бранислав Ивановић отписан, треба ли екипи или му форма није на потребном нивоу. Из срца екипе је лансирана афера у јавност. Фокус се померио с важних тема и, да ствар буде гора, бивши капитен је бојкотом медија само додатно подгревао приче о свом незадовољству. Како су раније афере разарале екипу пред мундијале, сада смо добро прошли!

2. Неискусан селектор-неуспех

Како смо могли, нисмо лоше прошли. Ипак, крупне стратешке грешке коштале су нас пласмана у осмину финала једнако као и одлуке Феликса Бриха. Зашто је Крстајић проценио да су три бода против Швајцараца обавеза када се већ могао уверити на две утакмице да жилави Костариканци неће у последњем мечу ићи с белом заставом пред Шаћирија и остале у црвеним дресовима. Неискусно! Још горе би било да сада дође други ко би ову школу изнова учио.

3. Не мењати успешан систем

Муслинова формација 3-5-2 за трептај ока замењена је са 4-2-3-1. Потрошено је шест пријатељских утакмица за нова уигравања, посебно одбрамбене линије, која највише трпи код промене формације. За остали део света незамисливо је да најважнији меч на СП, па још против Бразила, одигра штоперски тандем са просеком од 22 године, који пре те утакмице има одиграних нула заједничких минута. Како смо могли, добро смо прошли!

4. Забранити импровизацију

Радомир Антић је својевремено са селекторског места знао да поручи "једно је сигурно, нећемо импровизовати". То је значило да Дејан Станковић неће бити "десетка", јер се човек никад није у клубовима бавио креацијом игре, већ је излазио на терен са задатком да разбије игру противника у њеном зачетку. Постао је коначно оно што јесте. Пренесено у садашњост, не импровизовати значи да од Тадића не треба стварати на крило, да би у средини играли Љајић и Милинковић-Савић. Они заједно не могу на терен, па смо и зато добро прошли!

5. Спори смо- играмо у друој

Спори смо! Тркачки смо били феноменално припремљени, што открива и статистика, али каква вајда од четири километра више претрчаних од Швајцараца, када у последњем спринту Шаћири оставља Тошића иза себе два метра и постиже гол. Статистика је урачунала да су и Шаћири и Тошић тада претрчали у спринту по 50 метара, али нама би било боље да је штопер остао укопан на центру, а да је Албанац промашио гол. Најспорији смо тим Мундијала и зато добро смо прошли!

Западни медији озналичили су Владимира Путина као победника Мундијала, више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Утакмица Србија- Бразил

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА