Најновије

РУСКА АМБАСАДА: ОХР - генератор нестабилности, Шмит нелегитиман

Амбасада Русије у БиХ саопштила је да је сада очигледно да је, првенствено због одсуства артикулисане конструктивне политике дијела такозване међународне заједнице, ОХР изгубио улогу медијатора у спровођењу Дејтонског мировног споразума и постао генератор нестабилности као резултат самовољних и неизбалансираних одлука Кристијана Шмита.

Кристијан Шмит (Фото: Јутјуб)

Оно што се тренутно дешава представља још један доказ основаности и праведности принципијелног става Руске Федерације о нелегитимности Шмита на позицији високог представника, наводи се у саопштењу објављеном на Фејсбук страници руске Амбасаде.

У саопштењу се истиче да би, колико год је било тешко признати да је однос према овом грађанину као легитимном високом представнику био погрешан, тај корак имао цијели низ позитивних посљедица.

- Узевши сву одговорност за развој земље у своје руке, народи БиХ коначно би се ослободили спољног протектората у облику ОХР-а, отворили нове перспективе за унутрашњи дијалог и лакше дошли до компромиса неопходног за побољшање политичке климе, што би, заузврат, створило услове за раст квалитета живота свих народа и сваког појединца у БиХ - наводи се у саопштењу руске Амбасаде.

Колико ћемо још осећати последице бомбардовања, сазнајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА