Најновије

ЗВАО И ПУТИНА: Зеленски разговарао с Макроном, ево зашто тражи хитан састанак „нормандијске четворке“!

Председник Украјине Владимир Зеленски разговарао је телефоном с француским председником Емануелом Макроном, тражећи да се под хитно окупе лидери земаља „нормандијског формата“ како би се усагласили нови кораци у Донбасу, саопштено је на сајту украјинског председника.

Владимир Зеленски (Фото: president. gov. ua)

Зеленски је пренео Макрону о чему је јутрос разговарао с председником Русије Владимиром Путином и позвао лидере земаља „нормандијске четворке“ да се под хитно окупе како би се сачувао мировни процес и усагласили наредни кораци усмерени на коначно решавање сукоба, наведено је у саопштењу.

Како је саопштено, Макрон је подржао иницијативу Украјине и рекао да ће контактирати руског председника Владимира Путина и немачку канцеларку Ангелу Меркел како би с њима размотрио могућност одржавања састанка у „нормандијском формату“.

Кремљ је раније потврдио информацију да су 7. августа лидери Русије и Украјине Владимир Путин и Владимир Зеленски разговарали телефоном. Путин је током разговора нагласио да је за стишавање сукоба у Донбасу неопходно да украјинска војска престане да гађа насеља у тој области.

Иранци су заробили амерички дрон, а сада је Русија представила стелт беспилотну летелицу која изгледа много познато. Прочитајте ОВДЕ све детаље.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА