Најновије

ЛАЗАНСКИ СЕ ЈАВИО ИЗ МОСКВЕ: "Нисам излазио 50 дана из амбасаде, хеликоптери су је надлетали први пут у историји"

Мирослав Лазански, амбасадор Србије у Русији се укључио у Јутарњи програм Прве телевизије, где је коментарисао Дан победе, као и ситуацију око корона вируса у Србији и Русији.

Сергеј Лавров, Мирослав Лазански и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Синоћ је у московоској болници избио пожар, један пацијенрт је изгубио живот.

- Недеља је, рано ујутру, немам никаквих информација. Тек ће истражна комисија да утврди зашто се догодио пожар.

Дан победе?

- Да, на земљи није било параде, у 48 градова је летело 366 авиона и 266 хеликоптера. Авиони су испуштали дим у бојама руске заставе, а оно што је занимљиво што су два хеликоптера надлетела српску амбасаду, ово се догодило први пут у историји. У почасној постави прелетели српску амбасаду у Москви, то је велика част братском народу. Ја сам питао Министарство спољних послова да ли смем да одем на Црвени трг и посматрам све, али то није било могуће. Знате, ја сам први пут након 50 дана изашао из оквира амбасаде. Људи су у страху, знате, овде све нормално функционише, али се људи придржавају мера, тек треба милион људи да се врати у Москву.

- Тренутно је у борби против короне ангажовано 120 хиљада лекара и 47 хиљада студената. Њихови лекари ће исто добити повећање као што су и српски, доста болница су изградили, и то од чврстих материјала, и сами они кажу да ће им ово дефинитвно унапредити здравствени систем. Русија држи ово под контролом, бројке нису сјајне, али треба гледати укупан број становника, па онда донети суд, каже Лазански.

Отварање граница?

- Нема никаквог говора о отварању. Наши људи овде хоће у Србију јер ради кафићи. Овде је једино могуће бавити се спортом, ићи у продавнице, у трећој фази отварају се школе и факултети, али нема отварања кафића засад.

Економска активност и корона вирус у Србији

- Руски стручњаци су задивљени како Србија решава проблем са корона вирусом. Допадају им се економске мере које је донела Влада Србије, закључује Мирослав Лазански.

Капетан Драган отворио душу о паду Српске Крајине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА