Најновије

ИЗРАЕЛ ЗАПОЧЕО ШТО НИКАКО НИЈЕ СМЕО: Нова акција ће тек запалити арапски свет?!

Француска, Немачка, Велика Британија, Италија и Шпанија изразиле су велику забринутост због планова Израела да направи ново насеље на окупираној Западној обали и притом "прекрши међународно право", пише у данашњем заједничком саопштењу ових европских земаља.

Израелска војска. (Фото: idf.il)

Израел је ове недеље одобрио изградњу више од 1.300 зграда на Западној обали, и радови су већ у припреми, а укупан број домова прелазиће 4.000, пренето је у саопштењу.

- Дубоко смо забринути одлуком Израела да подигне више од 4.000 зграда на окупираној Западној обали. Експанзија ових насеља крши међународно право и отежава могућност решавања вишедеценијских лоших односа Израела и Палестине - пише у заједничком саопштењу.

Највише држава види насеља која је Израел изградио 1967. године на освојеној територији у рату на Блиском истоку као нелегалне и као препреку миру са Палестином. Израел и Сједињене Америчке Државе се не слажу с таквим ставом.

Палестинци се надају да ће основати део будуће државе на Западној обали, док се Израел позива на историјске и библијске везе са тим подручјем, на којем живи око 450.000 Јевреја, међу три милиона Палестинаца.

Руске ракетне снаге активирале Тајфун М, ево како се све завршило! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА