Најновије

"ЗАГЛАВИЛИ СМО СЕ У БОРБИ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА!": Макрон оштро критикује Савет безбедности УН!

Француски председник Емануел Макрон критиковао је Савет безбедности УН оценивши да он тренутно не доноси никакве корисне одлуке.

Емануел Макрон. (Фото: elysee.fr)

- Сви смо заједнички одговорни када неки постану таоци у кризама мултилатерализма, на пример попут СБ УН - рекао је Макрон за париски магазин Гран континент.

Он је позвао европске народе да покажу већу независност.

- САД ће прихватити Европљане као савезнике јединио ако сами себе схватимо озбиљно и ако смо суверени у нашој одбрани - рекао је Макрон.

Поводом избора у САД, Макрон је рекао да је промена администрације шанса да се ради на међусобном разумевању и схватању да Европљани раде на изградњи своје аутономије, као што то раде САД и Кина.

Говорећи о актуелним проблемима - коронавирусу, борби против тероризма и климатским променама, он је рекао да ће се најбоље решити ако сарађујемо.

- Чак ако неки људи открију вакцину, ако се она не дистрибуира целој планети, то значи да ће се вирус вратуити у неке области. У борби против тероризма ми смо се заглавили. Не треба заборавити да више од 80 одсто жртава исламског тероризма долази из муслиманског света, као што смо видели у Мозамбику недавно - рекао је Макрон.

Свевидеће око примећено на Кавказу, будућност ратовања је стигла! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА