Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: "Све је горе, а ви сте криви!"

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да би обнављање дијалога између Русије и Немачке било у интересу Европе.

Сергеј Лавров, Владимир Путин и Сергеј Шојгу. (Фото: ria.ru)

Он је рекао да је Русија искрено заинтересована за то, јер полази од претпоставке да се период напетости у билатералним односима Москве и Берлина може превазићи.

Оценивши да се односи између Русије и ЕУ континуирано деградирају у последњих неколико година, Лавров је истакао да то није грешка Русије и упозорио да је европска политика допринела стварању нових подела.

Према речима руског шефа дипломатије, ЕУ је подржала неуставни државни удар у Украјини, увела унилатералне санкције Русији и разорила комплетан, сложени систем дијалога између Русије и ЕУ.

"Непрекидне оптужбе, ултиматуми и претње против Русије постали су рутински инструменти немачке спољне политике. Тренутна тензија скупо је коштала европске народе чија је безбедност постала таоц политичког себичлука. Ми смо ипак уверени да је могућност да се успостави архитектура мира очувана", поручио је Лавров, пренео је ТАС.

Лавров је подсетио да су и Русија и Европа суочене са истим изазовима и претњама - од тероризма, пролиферације оружја за масовна уништења и пандемије корона вируса и да све то захтева удружене напоре Русије и ЕУ.

"Русија је, са своје стране, увек спремна за искрену, равноправну сарадњу и залаже се за успостављање равнотеже интереса", закључио је руски министар иностраних послова Сергеј Лавров.

Алијев неће преговоре о статусу Карабаха! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА