Најновије

АМЕРИ ПОНОВО ЦРТАЈУ ГРАНИЦЕ: Велики сукоб је на помолу, опет се све врти око Израела!

Амерички амбасадор у Рабату Дејвид Фишер, објавио је да је његова земља усвојила нову званичну мапу Марока која укључује Западну Сахару.

Америчка војска. (Фото: army.mil)

Агенција Франс Прес цитирала је Фишерову изјаву у суботу да су Сједињене Државе усвојиле нову мапу Марока која укључује западну Сахару унутар својих граница, потврђујући оно што је председник Доналд Трамп најавио прошлог четвртка у вези с подршком Вашингтона Рабату и његовом суверенитету над спорном територијом.

Амбасадор Дејвид Фишер рекао је пре потписивања „нове званичне мапе америчке владе за Краљевину Мароко“:

- Ова мапа је конкретан приказ смеле изјаве председника Трампа пре два дана - признање суверенитета Марока над Западном Сахаром - изјавио је Фишер, пре потврђивања "нове званичне мапе америчке владе за Краљевину Мароко".

Значајно је напоменути да је Дејвид Фишер потврдио да је споразум који је потписао председник Трамп у вези са признавањем мароканског суверенитета над Сахаром "само почетак многих важних дешавања која долазе у наредним годинама".

Марокански монарх Мохамед ВИ, одлучио је прошлог четвртка да нормализује односе између своје земље и Израела, што је четврти пут у последња три месеца то учинила земља арапске лиге.

- Ове мере ни на који начин не утичу на трајну и одрживу посвећеност Марока одбрани праведне палестинске ствари и на његово конструктивно ангажовање за успостављање праведног и трајног мира у региону Блиског Истока - рекао је.

Трамп је објавио да је издао председнички декрет којим се захтева да његова земља први пут у својој историји призна пуни суверенитет Краљевине Мароко над читавом регијом Сахаре.

Сједињене Државе су такође одлучиле да отворе конзулат у граду Дакла, који углавном обавља економске задатке, како би подстакле америчке инвестиције и промовисале економски и социјални развој.

Амерички војници имаће супер моћи, али под једним условом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА