Најновије

"ОГРОМНА ГРЕШКА!": Кремљ се огласио поводом изјаве Зеленског!

Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је председник Украјине Владимир Зеленски направио „огромну грешку“ рекавши да је Совјетски Савез једнако крив за избијање Другог светског рата као и Хитлерова Немачка.

Владимир Зеленски. (Фото: president.gov.ua)

Песков сматра да је ова изјава у корену била погрешна, а посебно у 75. годишњици победе у Другом светском рату.

„То не само да је озбиљно запарало уши, већ и срце и не само Путина, већ и огромног броја наших ветерана и, уопште, свих који живе на територији бившег Совјетског Савеза чији су преци учествовали у овом рату“, истакао је Песков у интервјуу за телевизију „Русија 1“, додавши да таквих људи има много и у Украјини.
Зеленски је у јануару, током посете Пољској, изјавио да је СССР наводно крив за избијање Другог светског рата, једнако као и Хитлерова Немачка. Према његовим речима, Пољска је прва осетила „заверу тоталитарних режима“, што је довело до почетка рата.

Министарство спољних послова Русије изјаву председника Украјине назвало је „издајом сопственог народа“, напомињући да је злочин и неморално измишљати једнаку одговорност за жртве и убице. Како је нагласила портпаролка Министарства Марија Захарова, такве изјаве представљају минирање структура светског поретка и одлука Нирнбершког суда, чија је сврха била спречавање нових глобалних потреса у виду светских ратова.

Хаос се спрема у Сирији, убијено 15 курдских бораца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknewс. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА