Најновије

"ЕЛИМИНИСАТИ ИЗРАЕЛ ДО МАРТА 2041. ГОДИНЕ" Иран усваја нови закон, тек да видите шта спремају Америци!

Посланици у иранском парламенту представили су 4. јануара закон којим ће се будуће иранске владе обавезати да "елиминишу Израел до 2041. године и да раде на уклањању америчких снага из региона", известила је иранска новинска агенција ИСНА.

Иранска војска. (Фото: Јутјуб)

ИСНА је открила да закон укључује 16 чланова предлога Закона под називом "Иран узвраћа ударац" и представљен је као мера одговора за атентат на иранског команданта снага "Кудс" Касема Сулејманија 2020. године.

Према ИСНА, предлог закона прецизира услове за преговоре са Вашингтоном и критеријуме за подршку техеранским савезницима.

Нацртом закона захтеваће се да иранска влада предузме неопходне мере које би довеле до "елиминације Израела до марта 2041. године" и прекинуле израелску блокаду појаса Газе под контролом Хамаса слањем основних ствари бесплатно или уз наплату.

Даље, предлог закона такође је наводно подржао финансирање и организовање маршева на израелским границама у јужном Либану и на Голанској висоравни под слоганима "Ослобођење Голана" и "право повратка палестинских избеглица".

Нацрт укључује обавезивање будућих иранских влада да једном у три месеца шаљу хуманитарну помоћ, попут лекова, хране и горива, покрету Ансар Аллах (Хути) како би "прекинули опсаду у Јемену".

Поред тога, закон такође има део под насловом "Протеривање Америке из региона" у којем се наводи да иранска влада и оружане снаге треба да предузму потребне активности за уклањање америчких војних снага под Централном командом са Блиског истока.

Ово такође отвара могућност да Иран може закључити војне споразуме на највише пет година са било којом локалном државом која жели да протера САД.

Даље, било која од земаља која "прихвата америчке снаге у било којој америчкој војној или безбедносној акцији против иранских интереса у Ирану и региону треба да сноси одговорност која из тога проистиче".

Предлог закона додаје да Техеран има право да на било који начин одговори земљи из које је покренута америчка агресија.

Такође се наглашава обавеза оружаних снага иранске војске и Иранске револуционарне гарде да одговоре на било коју америчку војну акцију против Ирана, истом мером или јачим мерама. Ово искључује Сирију и Ирак, у којима су САД "илегално" присутне.

Предлог закона забрањује владама да воде било какве преговоре са било којом земљом у вези са иранским војним способностима, улогом Ирана у региону и питањима везаним за иранске пуномоћнике.

Било који облик преговора са САД о ненуклеарним питањима строго је забрањен. Забрањује било какво преговарање са САД, било билатерално или мултилатерално са учешћем других земаља, пре него што америчка администрација осуди атентат на бригадног генерала Касема Сулејманија.

На крају, предлог закона позива владе да олакшају трговину са Русијом, Кином, Сиријом, Ираком и Венецуелом.

То се догодило након што је Иран објавио да је скоро спреман да започне обогаћивање уранијума од 20% на нуклеарном постројењу Фордо и да је запленио танкер под заставом Јужне Кореје због загађивања Персијског залива.

Такође је у преговорима са Јужном Корејом о одмрзавању средстава и имовине у износу од 9 милијарди долара која је затечена у Сеулу.

Као одговор на најаву о обогаћивању уранијума од 20%, израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је да се тај потез "не може објаснити ни на који начин, осим као наставак реализације његове намере да развије војни нуклеарни програм".

- Израел неће дозволити Ирану да производи нуклеарно оружје - додао је он.

Турски агресори не одустају! Стижу нова појачања! Више о томе ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА