Најновије

ДВЕ ЕКСПЛОЗИЈЕ ПОТРЕСЛЕ АВГАНИСТАН: Има мртвих и рањених!

Две одвојене експлозије потресле су данас главни град Авганистана Кабул и усмртиле најмање три особе, а раниле још четворицу, потврдиле су авганистанске власти, преноси АП.

Експлозија. (Фото: Јутјуб)

Прва експлозија догодила се у продавници у центру главног града, која је срушена и том приликом су убијена најмање два припадника националне мањине Сика, потврдила су незванично агенцији двојица авганистанских полицијских службеника.

Полиција је саопштила да је шест људи рањено у тој експлозији у продавници и да нико није убијен, као и да се истражује шта је изазвало експлозију.

За другу експлозију која се догодила данас, наводи се да је "лепљива" бомба причвршћена на полицијски аутомобил експлодирала у северном Кабулу и убила једног полицајца.

АП наводи да нико још није преузео одговорност за две експлозије, али терористичка група Исламска држава (ИД) означила је раније као своје мете Сике и друге мањинске заједнице у Авганистану, док талибани користе такозване "лепљиве" бомбе, направљене у кућној радиности које се причврсте за кола и активирају на даљину, за нападе на одређене особе.

Број терористичких акција и других насилних напада значајно се повећао у земљи док се мировни преговори у Катару између талибана и авганистанске владе одуговлаче, а за неке од њих одговорност је преузела ИД, а за оне који нису расветљени, влада оптужује талибане који негирају одговорност за већину напада.

Мираш Дедеић поручио да треба да се "пресуди светосавском опанку"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА