Најновије

АМЕРИКА ПОКРЕЋЕ РЕВИЗИЈУ ПОЛИТИКЕ ПРЕМА СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Бајден хитно заказао састанак три савезника!

САД ће данас одржати састанак са Јужном Корејом и Јапаном на високом нивоу, а главна тема биће дуго очекивана ревизија америчке политике према Северној Кореји.

Џо Бајден. (Фото: Flickr)

Ројтерс преноси да ће саветник председника Џоа Бајдена за националну безбедност Џејк Саливан одржати данас разговоре са својим јапанским колегом Шигером Китамуром и саветником Јужне Кореје за националну безбедност Су Хуном у морнаричкој академији у Анаполису, у савезној држави Мериленд.

То ће бити састанак три савезника на највишем нивоу од када је Бајден преузео власт 20. јануара а долази у позадини растућих тензија након лансирања севернокорејских ракета прошле недеље, наводи агенција.

Бајден је саопштио прошле недеље да су САД остале отворене за разговор са Северном Корејом упркос њеним тестирањима балистичких пројектила, али је упозорио да ће бити одговора ако Северна Кореја у том смислу настави да повећава тензије у региону.

Ројтерс преноси да је високи званичник администрације САД најавио је да ће се на данашњим преговорима у Анаполису разговарати о лансирању пројектила, обиму пандемије ковид-19 у Северној Кореји и недавним дипломатским активностима између Пјонгјанга и његовог савезника Кине.

Ово су последње Милошевићеве речи пре пута за Хаг! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА