Најновије

КАКО СУ БАЈДЕНОВИ ОПЉАЧКАЛИ УКРАЈИНУ: Документарни филм на српском језику (ВИДЕО)

У документарном филмy „Како су Бајденови пљачкали Украјину“, још једном ауторском пројекту Игора Дамјановића, слушаћете пресретнуте телефонске разговоре Џоа Бајдена и тадашњег шефа Стејт Департмента Џона Керија са Петром Порошенком.

Џо Бајден (Фото: Јутјуб)

У тим разговорима амерички званичници ултимативно траже и уцењују гаранцијама за кредит хитну смену врховног тужиоца Украјине Виктора Шокина. Разлог што Шокин никако није прихватио са одустане од истраге корупционашке афере „Бурисма“, у којој је главни актер Бајденов син Хантер.

Сазнајте како је захваљући Хантеру Бајдену власник „Бурисме“ Михаил Злочевски опрао своју политичку биографију (био је министар у режиму Виктора Јануковича) и не само то већ и организује шему прања милијарди евра. Захваљући покровитељству сина другог човека најмоћније државе света, Злочевски присваја украјинске изворе природног гаса, потписује уговоре о сарадњи са USAID-ом и заједничким пројектима, стопира 10-ак истрага у 5 земаља итд…

Видећете такође и сведочанства тужиоца Шокина и његових наследника о томе како је америчка амбасадорка у Кијеву Марија Јовановић активно ометала сарадњу између правосудних органа Украјине и САД, како је Шокин током летовања у Грчкој отрован живом, како су медији под контролом Џорџа Сороша измишљајићи афере покушали да дискредитују украјинске тужиоце и још низ шокантних детаља.

Посебна тема пљачка око 1,5 милијарде долара кроз препродају руског гаса Украјини преко земаља ЕУ. Творац ове шеме Амаз Хохштајн је амерички дипломата и човјек од највећег поверења Џо Бајдена – учесник свих званичних састанака потпредседника САД и украјинског државног врха, именован и за званичног саветника украјинске државне компаније Нафтогаз.

После 6 година затишја Југоисток Украјине поново постаје светско кризно жариште “Број један”. Ново подизање тензија и распламсавање кризе кореспондира са избором Џоа Бајдена за председника САД. Имајући у виду његову улогу у Украјини у време док је обављао функцију потпредседника САД и за мање од 2 године 5 пута званично посетио Украјину, поставља се легитимно питање да ли у могућем изазивању највећег рата у последњих 70 година у Европи, улогу играју и приватни интереси породице Бајден?

Шта се за то време догађа у Сирији, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА