Најновије

ДА ЛИ ЋЕ ПУТИН ИЋИ У ДОНБАС ДА СЕ СРЕТНЕ СА ЗЕЛЕНСКИМ? Кремљ дао одговор Украјини

Предлог украјинског председника Владимира Зеленског да одржи састанак са председником Русије Владимиром Путином у Донбасу је бесмислен и није ништа друго до изјава доброг глумца, рекао је данас први заменик председника Одбора за спољне послове Савета Федерације Владимир Џабаров.

ВГладимир Зеленски (Фото: Јутјуб)

„Ово је примедба доброг глумца јер је порука бесмислена”, казао је он за ТАСС.

„Он предлаже састанак у украјинском Донбасу; зашто би, побогу, наш председник требало да се састане са њим у Донбасу, који Зеленски ни не контролише”, истакао је Џабаров.

Према његовим речима, Донбас се тешко може назвати украјинском територијом, јер самопроглашене Луганска и Доњецка Народна Република већ дуго саопштавају да не признају власт Кијева.

„Друго, о чему би се могло разговарати са њим након што је у основи покренуо нове сукобе на граници - Русија није страна у сукобу. Нека се састане са лидерима непризнатих република, које су људи из Донбаса заправо признали. Нека одреде судбину региона с њима”, изјавио је Џабаров.

Он је навео да верује да је Зеленски само покушао да привуче пажњу јавности и преузме иницијативу уочи данашњег обраћања нацији руског председника Владимира Путина.

„Ово је у сваком случају смешно, мислим да нико осим Зеленског неће приметити ову изјаву”, нагласио је Џабаров, преноси Танјуг.

Председник Украјине Владимир Зеленски позвао је у видео-поруци председника Русије Владимира Путина да се састану било где у Донбасу.

Зеленски је навео да је на заседању политичких саветника „нормандијске четворке” 19. априла разматрано обнављање режима потпуног прекида ватре и предложен састанак на контакт линији како би се ситуација што боље разјаснила.

Зашто Русија одржава барут сувим, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА